Hälsa och vinprovning

Datum: 17/1, Tid: 14:00, t.o.m. kl. 18:30

Torsdagen den 17 januari har vi årets första aktivitet med temat "må bra på olika sätt", föreläsning om hur maten påverkar våra sinnen. Efter föreläsningen blir det en resa med våra sinnen till Langerout, Syd Frankrike, vi blir presenterad vinodlingar och får prova på fantastiska viner därifrån. Pris 375:-

Översikt över dagen

14:00
Kaffe med gott, information om SeniorPorten och vad som händer och sker.

14:30
Föreläsning om hur maten påverkar våra sinnen

16:00

Välkomna att få en smak av Södra Frankrike!

Bright Wine & Education välkomnar er till en föreläsning och vinprovning med viner från Languedoc.

På denna provning får ni chans att stifta bekantskap med en vinregion som för många fortfarande är en oupptäckt pärla. Languedoc är en av världens största vinregioner, och här händer mycket inom vinproduktionen. Många producenter är ekologiska och man har höjt kvalitéen på sina viner enormt de senaste 10-15 åren.

Languedoc har ett brett spektra med viner. Den geografiska mångfalden, och de varierande mikroklimaten, gör att man kan producera fräscha mousserande viner, friska och mineraliga vita, törstsläckande rosé och kraftfulla och eleganta röda viner samt underbara starkviner.

Historiskt och kulturellt är Languedoc en otroligt spännande region. Här har romare, katarer och även kanske Maria Magdalena satt sina spår. Regionen har även mycket att erbjuda vad gäller vandringar och andra naturupplevelser.

Sommelier Anna-Brita Onkenhout håller i provningen och visar bilder från Languedoc. Ni kommer att få prova fyra olika viner med lättare tilltugg.

Bright Wine & Education anordnar i vår, 21-25 maj 2019, en vinresa till Languedoc.

 

Se hela kalendern här »

Kontakt | Facebook

Alla rättigheter reserverade Restaurang Kungsådran © 2019
Information om Cookies |
Sidkarta | Producerad av Precis Reklam i Yodo - Gör en egen hemsida till företag och föreningar